Účinky Kangen vody

VÝHODY Kangen®water

Níže je vědecká práce Dr. Hidemitsu Hayashi, Heart Surgeon a ředitele Japonského vodohospodářského institutu. 

Tento článek vysvětluje chemii procesu a proč je Kangen®water tak mocným a účinným nástrojem v preventivní medicíně. 

Výzkumy dokazují, že účinnost vitaminových doplňků a kvalitní strava je účinná při prevenci a kontrole nemocí. Tento výzkumu nás vede k poznání základního principu, že oxidace zdravých buněk příliš velkým množstvím aktivního kyslíku v těle, rozkládá buňku a činí ji náchylnou k infekci a nemocem.

Můžeme zablokovat tuto oxidační reakci antioxidanty, látkami, které mohou snadno darovat své elektrony rovingovému aktivnímu kyslíku a neutralizovat jejich škodlivé účinky na normální buňky. Jeden problém však zůstává. 

Co je nejlepším zdrojem pro látku, která může snadno vzdát elektronu ke snížení aktivního kyslíku? 

Pokročíme v teorii, že nejúčinnějším a nejekonomičtějším zdrojem antioxidantu je obyčejná voda z vodovodu poté, co byla filtrována a zpracována elektrolýzou.Tato elektrolyzovaná voda je jedním z nejzajímavějších vývojů preventivní medicíny v Japonsku v posledních letech. 

Hidemitsu Hayashi, MD ředitel, Vodní institut, Tokio, Japonsko 

Proč pít Kangen®water?
Voda chemie života

Kdykoliv se pokusíme zjistit, zda existuje život, jak ho známe na Marsu nebo jiných planetách, vědci se nejprve snaží zjistit, zda je přítomna voda. Proč? Protože život na Zemi zcela závisí na vodě. 

Vysoké procento živých věcí, jak rostlin, tak zvířat, se nachází ve vodě. Předpokládá se, že veškerý život na Zemi vzešel z vody. Těla všech živých organismů se skládají převážně z vody. Asi 70 až 90 procent všech organických látek je voda. 

Chemické reakce ve všech rostlinách a zvířatech, které podporují život, probíhají ve vodním prostředí. Voda nejenže poskytuje médium,
aby se tyto život udržující reakce umožnily, ale samotná voda je často důležitým reaktantem nebo produktem těchto reakcí. Stručně řečeno, chemie života je chemie vody.

Voda, univerzální rozpouštědlo

Voda je univerzální, vynikající rozpouštědlo díky výrazné polaritě molekuly vody a její tendenci tvořit vodíkové vazby s jinými molekulami. Jedna molekula vody, vyjádřená chemickým symbolem H2O, se skládá ze 2 atomů vodíku a 1 atomu kyslíku. 

Atom vodíku obsahuje jeden pozitivní proton v jeho jádru s jedním záporným elektronem který se otáčí trojrozměrně okolo.
Oxygen, na druhé straně, obsahuje 8 protonů v jádru s 8 elektrony které se otáčí okolo.
Toto je často ukazováno v chemickém zápisu jako písmeno O obklopeno osmi tečkami reprezentující 4 sady spárovaných elektronů.

Jediný vodíkový elektron a 8 elektronů kyslíku jsou klíčem k chemii života, protože toto je místo, kde se atomy vodíku a kyslíku spojují a tvoří molekulu vody, nebo se dělí na ionty. 

Vodík ionizuje tím, že ztratí jeden elektron a tvoří jediné H + ionty, které jsou jednoduše izolované protony protože atom vodíku obsahuje žádné neutrony. Vodíková vazba nastane, když elektron jediného vodíkového atomu je sdílený s jiným elektronegativním atomem jako kyslík, který postrádá elektron. 

Polarita molekul vody

V molekule vody jsou dva atomy vodíku kovalentně vázány na atom kyslíku. Protože však atom kyslíku je větší než atomy vodíku,
jeho přitažlivost pro elektrony vodíku je odpovídajícím způsobem větší, takže elektrony jsou přitahovány blíže ke skořápce většího atomu kyslíku a od vodíkových nábojů. 
To znamená, že ačkoliv molekula vody jako celek je stabilní, větší hmotnost kyslíkového jádra má tendenci čerpat všechny elektrony v molekule, včetně sdílených vodíkových elektronů, což dává kyslíkové části molekuly mírný elektronegativní náboj.

Obal atomů vodíku, protože jejich elektrony jsou blíže kyslíku, nabírají malý elektropozitivní náboj. To znamená, že molekuly vody mají tendenci tvořit slabé vazby s molekulami vody, protože kyslíkový konec molekuly je negativní a konce vodíku jsou pozitivní. 

Atom vodíku, zatímco zůstane kovalentně vázaný k kyslíku jeho vlastní molekuly, může tvořit slabou vazbu s kyslíkem jiné molekuly. Podobně, kyslíkový konec molekuly může tvořit slabé spojení s vodíkovými konci jiných molekul.
Protože molekuly vody mají tuto polaritu, voda je spojitá chemická entita.

Tyto slabé vazby hrají klíčovou roli ve stabilizaci tvaru mnoha velkých molekul, které se nacházejí v živé hmotě. 
Protože tyto vazby jsou slabé, jsou snadno rozbitelné a znovu vytvořené během normálních fyziologických reakcí.
Demontáž a re-uspořádání takových slabých vazeb je v podstatě chemií života.

Pro ilustraci schopnosti vody rozbít jiné látky uvádím jednoduchý příklad.
Malé množství kuchyňské soli nasypeme do sklenice vody z vodovodu.
U suché soli (NaCl) je přitažlivost mezi elektropozitivním atomem sodíku (Na +) a elektronegativním atomem chloru (Cl-) soli velmi silná, dokud je neumístíme do vody.
Poté, co je sůl umístěna ve vodě, přitažlivost elektrolytického kyslíku molekuly vody pro kladně nabité ionty sodíku a podobná přitažlivost elektropozitivních vodíkových konců molekuly vody pro záporně nabité chloridové ionty jsou větší než vzájemná přitažlivost mezi přečíslovanými ionty Na + a Cl-.
Ve vodě se iontové vazby molekuly chloridu sodného snadno rozpadají díky kompetitivnímu působení mnoha molekul vody.

Jak můžeme vidět z tohoto jednoduchého příkladu, i jemná konfigurace jednotlivých molekul vody jim umožňuje rozbít relativně silnější vazby tím, že se k nim přiblíží. 
Proto nazýváme vodu univerzálním rozpouštědlem. Je to přirozené řešení, které rozbíjí vazby větších, komplexnějších molekul. 
Toto je chemie života na Zemi, ve vodě a na zemi. 

Reakce oxidace-redukce

V zásadě znamená redukce přidání elektronu (e-) a jeho konverzní oxidace znamená odstranění elektronu. 
Přidání elektronu, redukce, ukládá energii do redukované sloučeniny. 
Odstranění elektronu, oxidace, uvolňuje energii z oxidované sloučeniny. 
Kdykoliv se jedna látka redukuje, druhá se oxiduje. 

Pro objasnění těchto termínů je třeba vzít v úvahu například dvě molekuly A a B.

Když se molekuly A a B dostanou do kontaktu, zde je to, co se stane: 

B chytí elektron z molekuly A. 
Molekula A byla oxidována, protože ztratila elektron. 
Čistý náboj B byl snížen, protože získal negativní elektron (e-). 
V biologických systémech představuje odstranění nebo přidání elektronu nejčastější mechanismus oxidačně-redukčních reakcí. 
Tyto oxidačně-redukční reakce se často nazývají redoxní reakce. 

Kyseliny a zásady

Kyselina je látka, která zvyšuje koncentraci vodíkových iontů (H +) ve vodě. 
Báze je látka, která snižuje koncentraci vodíkových iontů, jinými slovy, zvyšuje koncentraci hydroxidových iontů OH-.

Stupeň kyselosti nebo zásaditosti roztoku se měří v hodnotách známých jako pH, což je negativní logaritmus koncentrace vodíkových iontů: 

pH = 1 / log [H +] = -log [H +] 

Co je pH? 

Na stupnici pH, která je v rozmezí od 0 (kyselý) do 14 (alkalický). Neutrální pH je 7.
Při pH 7 obsahuje voda stejné koncentrace H + a OH- iontů.
Látky s pH nižším než 7 jsou kyselé, protože obsahují vyšší koncentraci iontů H +.
Látky s pH vyšším než 7 jsou alkalické, protože obsahují vyšší koncentraci OH- než H +.
Stupnice pH je logaritmická stupnice, takže změna jedné jednotky pH znamená desetinásobnou změnu koncentrace vodíkových iontů. 

Význam vyvážení pH

Živé věci jsou extrémně citlivé na pH a fungují nejlépe (s určitými výjimkami, jako jsou určité části trávicího traktu),
když jsou roztoky téměř neutrální. Většina vnitřní živé hmoty (s výjimkou buněčného jádra) má pH přibližně 6,8.

Krevní plazma a další tekutiny, které obklopují buňky v těle, mají pH 7,2 až 7,4. Četné speciální mechanismy pomáhají stabilizovat tyto tekutiny, takže buňky nebudou vystaveny výrazným výkyvům pH.
Látky, které slouží jako mechanismy pro stabilizaci pH, se nazývají pufry. Pufry mají schopnost vázat ionty a odstraňovat je z roztoku,
kdykoli jejich koncentrace začne stoupat. Naopak pufry mohou uvolňovat ionty, kdykoli jejich koncentrace začne klesat.
Pufry tak pomáhají minimalizovat kolísání pH.
To je důležitá funkce, protože mnoho biochemických reakcí normálně se vyskytujících v živých organismech buď uvolňuje nebo spotřebovává ionty. 

Kyslík: Příliš mnoho dobrých věcí?

Kyslík je nezbytný pro přežití. Je relativně stabilní ve vzduchu, ale když je příliš mnoho absorbováno do těla, může se stát aktivním a nestabilním a má tendenci se připojit k jakékoliv biologické molekule, včetně molekul zdravých buněk. 
Chemická aktivita těchto volných radikálů je způsobena jedním nebo více páry nepárových elektronů. 

Přibližně 2% kyslíku, který normálně dýcháme, se stává aktivním kyslíkem a toto množství se při aerobním cvičení zvyšuje na přibližně 20%.

Takové volné radikály s nepárovými elektrony jsou nestabilní a mají vysoký oxidační potenciál, což znamená, že jsou schopny krást elektrony z jiných buněk. 
Tento chemický mechanismus je velmi užitečný v dezinfekčních prostředcích, jako je peroxid vodíku a ozon,
které lze použít k sterilizaci ran nebo lékařských přístrojů. Uvnitř těla mají tyto volné radikály velký prospěch díky své schopnosti napadat a odstraňovat bakterie, viry a další odpadní produkty. 

Aktivní Kyslík v těle

Problémy se objevují, když je příliš mnoho z těchto volných radikálů uvolněno v těle, kde mohou také poškodit normální tkáň. 

Putrefection nastává, když mikroby ve vzduchu napadnou proteiny, peptidy a aminokyseliny vajec, ryb a masa. 
Výsledkem je řada nepříjemných látek, jako jsou:

Sirovodík, Amoniak, Histamin, Indoly, Fenoly, Skatoly.
Tyto látky jsou také produkovány přirozeně v trávicím traktu, když trávení potravy, což má za následek nepříjemný zápach projevující ve výkalech. Hniloba zkaženého jídla je způsobena mikroby ve vzduchu; tento přirozený proces je v trávicím traktu duplikován střevními mikroby. Všechny tyto odpadní produkty trávení jsou patogenní, to znamená, že mohou způsobit onemocnění v těle. 

Sírovodík a amoniak jsou toxiny tkáně, které mohou poškodit játra. Histaminy přispívají k alergickým poruchám, jako je atopická dermatitida, kopřivka (kopřivka) a astma. Indoly a fenoly jsou považovány za karcinogenní.

Protože odpadní produkty, jako je sirovodík, čpavek, histaminy, fenoly a indoly, jsou toxické, obranné mechanismy těla se je snaží eliminovat uvolňováním neutrofilů (typu leukocytů nebo bílých krvinek). Tyto neutrofily produkují aktivní kyslík, podivné kyslíkové molekuly, které jsou schopny zachycovat rozpadající se tkáně shromažďováním elektronů z molekul toxických buněk. 

Problémy však vznikají, když je v těle produkováno příliš mnoho těchto aktivních molekul kyslíku nebo volných radikálů. 
Jsou extrémně reaktivní a mohou se také připojit k normálním, zdravým buňkám a geneticky je poškodit. 
Tyto aktivní kyslíkové radikály kradou elektrony z normálních, zdravých biologických molekul. 
Tyto krádeže elektronů aktivním kyslíkem oxidují tkáň a mohou způsobit onemocnění.

Protože aktivní kyslík může poškodit normální tkáň, je nezbytné zachytit tento aktivní kyslík z těla dříve, než může způsobit rozpad zdravé tkáně. Pokud najdeme účinnou metodu blokování oxidace zdravé tkáně aktivním kyslíkem, můžeme se pokusit zabránit nemoci. Antioxidanty blokují nebezpečnou oxidaci Jedním ze způsobů, jak chránit zdravou tkáň před pustošením oxidace způsobenou aktivním kyslíkem, je poskytnout volné elektrony aktivním radikálům kyslíku, čímž neutralizuje jejich vysoký oxidační potenciál a zabraňuje jim v reakci se zdravou tkání.

Výzkum vazby mezi dietou a rakovinou zdaleka není úplný, ale některé důkazy naznačují, že to, co jíme, může ovlivnit naši náchylnost k rakovině. Zdá se, že některé potraviny pomáhají bránit proti rakovině, jiné ji podporují.

Velká část škod způsobených karcinogenními látkami v potravinách může být způsobena oxidační reakcí v buňce. 
V tomto procesu může podivná kyslíková molekula poškodit genetický kód buňky. Někteří výzkumníci se domnívají, že látky, které zabraňují oxidaci – nazývané ANTIOXIDANTS – mohou blokovat poškození. To přirozeně vede k teorii, že příjem přírodních antioxidantů může být důležitým aspektem ochrany těla proti rakovině. 
Látky, které se domnívají, že inhibují rakovinu, zahrnují vitamin C, vitamin E, beta-karoten, selen a gluthion (aminokyselinu). 
Tyto látky jsou redukčními činidly. Dodávají elektrony volným radikálům a blokují interakci volných radikálů s normální tkání. 

Jak se můžeme vyhnout nemoci

Jak jsme se zmínili dříve, přítomnost toxických odpadních produktů, jako je sirovodík, amoniak, histaminy, indoly, fenoly a scatoly, způsobují u lidských výkalů silný zápach. V lékařské praxi je toto dobře známo u pacientů trpících hepatitidou a cirhózou.

Nadměrný zápach stolice způsobený přítomností toxinů je ukazatel určitých chorob a tělo reaguje na přítomnost těchto toxinů tím, že produkuje neutrofilní leukocyty k uvolnění aktivního kyslíku ve snaze neutralizovat poškození orgánů, které mohou být způsobeny těmito odpadními produkty.
Když se však produkuje nadměrné množství aktivního kyslíku, může poškodit zdravé buňky a neutralizovat toxiny.
To nás vede k závěru, že můžeme minimalizovat škodlivý účinek těchto aktivních kyslíkových radikálů jejich redukcí dostatečným přísunem elektronů. 

Voda. . . Přirozené řešení

Neexistuje žádná náhrada za zdravou a vyváženou stravu, zvláště bohatou na antioxidační materiály, jako je vitamin C, vitamín E, beta-karoten a další potraviny, které jsou pro nás dobré. Tyto látky však nejsou nejlepším zdrojem volných elektronů, které mohou blokovat oxidaci zdravé tkáně aktivním kyslíkem. 

Kangen®water upravená elektrolýzou pro zvýšení jejího redukčního potenciálu je nejlepším řešením problému zajištění bezpečného zdroje volných elektronů pro blokování oxidace normální tkáně volnými kyslíkovými radikály.
Domníváme se, že snížení množství vody s nadbytkem volných elektronů, které se věnuje aktivnímu kyslíku, je nejlepším řešením, protože: 

Redukční potenciál vody může být dramaticky zvýšen oproti jiným antioxidantům v potravinových nebo vitaminových doplňcích.

Hmotnost molekuly Kangen®water je nízká, díky čemuž rychle působí a je schopná se ve velmi krátkém čase dostat do všech tkání těla. 

Co je Kangen®water? 

Kangen®water je produktem řízené elektrolýzy, která probíhá v  Kangen přístroji. Výroba Kangen®water, její vlastnosti a způsob jejího působení v lidském těle jsou popsány v další části. Kangen®water je upravená voda z vodovodu, která byla nejen předfiltrována, ale byla také reformována tak, že poskytuje velmi dobře vstřebatelnou vodu s velkým množstvím elektronů, které mohou blokovat aktivní kyslík v těle, aby bránili tak oxidaci normálních buněk. 

Voda z vodovodu: Čím je a čím není

Normální voda z vodovodu, s hodnotou pH 7, má neutrální pH.
Při měření s měřičem ORP (oxidační potenciál) je její redoxní potenciál přibližně +300 až +400 mV.
Vzhledem k tomu, že má pozitivní redoxní potenciál, umí získat elektrony a oxidovat jiné molekuly.
Redukovaná Kangen®water má naopak negativní redox potenciál přibližně -450 až -850 mV.
To znamená, že má velkou hmotnost elektronů, které jsou připraveny zlikvidovat aktivní kyslík. 

Před dalším projednáním vlastností Kangen®water se podívejme na to, co se děje uvnitř jednotky Kangen®. 

Jak funguje přístroj Kangen®

Přístroj Kangen® LeveLuk K8 je nejsilnější antioxidační zdravotnický přístroj od společnosti Enagic®.
Obsahuje 8 titanových desek potažených platinou o čistotě 99,97%

Tento počet desek zvyšuje plochu elektrolýzy a zvyšuje produkční potenciál antioxidantů.

V přístroji se voda nejprve filtruje přes aktivní uhlí. Potom přefiltrovaná voda přechází do elektrolytické komory vybavené titanovou elektrodou potaženou platinou, kde probíhá elektrolýza. 

Kationty, kladné ionty, se shromažďují na záporných elektrodách a vytvářejí katodickou vodu (antioxidační vodu). 
Anionty, záporně nabité ionty, se shromažďují na kladné elektrodě a vytvářejí anodovou vodu (oxidovanou vodu).

Díky elektrolýze, redukovaná voda nejen získává nadbytečné množství elektronů (e-),
ale redukuje se významně shluk H20 z přibližně 13-ti molekul na klastr (makroklastr) na 5 molekul na klastr (mikroklastr). 

Antioxidační voda vychází z kohoutku a oxidovaná voda z hadice vedoucí do dřezu. Pro pití nebo vaření používáme antioxidační vodu. Oxidační potenciál oxidované vody z něj činí dobrý sterilizační prostředek, ideální pro mytí rukou, čištění potravin nebo kuchyňských potřeb a pro ošetřování drobných ran. 

Porovnání redox potenciálu

Po elektrolýze vody v jednotcev Kangen®vyjde z katodické strany antioxidační voda a z anodické strany vychází oxidovaná voda. Porovnejme měření těchto tří typů vody: voda z vodovodu před elektrolýzou, antioxidační voda a oxidovaná voda. 

Rozhodujícím faktorem je redox potenciál, ne pH

Tradičně jsme posuzovali vlastnosti vody z hlediska pH, jinými slovy, zda je voda kyselá nebo zásaditá. Podle Dr. Yoshiaki Matsuo PhD., Vynálezce antioxidační jednotky, „podle mého názoru je redox potenciál důležitější než pH.
Vždy se zdůrazňuje význam pH. Například pH průměrné krve je 7,4 a acidóza nebo alkalóza jsou definovány podle odchylky v rozmezí 7,4 ± 0,005. O ORP ani o oxidačně-redukčním potenciálu se mnoho nediskutovalo. “

PH vody z vodovodu je přibližně 7 nebo neutrální. Když je voda z vodovodu elektrolyzována do antioxidační vody,
její pH má cca 9,5 a oxidovaná voda má hodnotu pH cca 2,5.
I když vytvoříte alkalickou vodu o pH 9,5 přidáním hydroxidu sodného nebo okyselením vody o pH 3 přidáním vodíku chloridů,
zjistíte velmi malou změnu hodnot ORP obou vod.
Na druhé straně, když rozdělujete vodu z vodovodu s elektrolýzou za pomocí přístroje Kangen, můžete vidět, že ORP kolísá + – 2 000 mV. Elektrolýzou můžeme získat antioxidační vodu s negativním potenciálem, který je dobrý pro tělo. 

Jaká antioxidační voda

Jednotka antioxidační vody produkuje dva druhy vody s různými redox potenciálem, jeden s vysokým redukčním potenciálem a druhý s vysokým oxidačním potenciálem. 

Antioxidační voda

Redukovaná ionizovaná voda s redox potenciálem -450 až -850 mV (Kangen®),
snadno odevzdá své elektrony volným radikálům a brání tak oxidaci buněk

Biologická molekula (BM) zůstává neporušená a nepoškozená. 

Nepoškozené biologické molekuly jsou méně náchylné k infekci a onemocnění. Antioxidační voda uvolňuje další elektron a snižuje aktivní kyslík (AO), což ho činí neškodným. AO je redukován bez poškození okolních biologických molekul. Látky, které mají schopnost působit proti aktivnímu kyslíku dodáváním elektronů, se nazývají lapače. Antioxidační voda proto může být nazývána čistící vodou.

Při vnitřní aplikaci jsou účinky antioxidační vody okamžité. Antioxidační voda inhibuje nadměrnou fermentaci v zažívacím traktu tím,
že redukuje nepřímo metabolity, jako je sirovodík, amoniak, histaminy, indoly, fenoly a scatoly, což vede k čistší stolici během několika dnů po pravidelné redukci vody. V roce 1965 ministerstvo blahobytu Japonska oznámilo, že antioxidační voda získaná elektrolýzou může zabránit abnormální fermentaci střevních mikrobů. 

Oxidovaná voda

Oxidovaná voda s redoxním potenciálem +1 000 až +1 200 mV (Kangen®) je oxidačním činidlem,
které může odebírat elektrony z bakterií a zabíjet je.
Oxidovaná voda z jednotky může být použita k dezinfekci rukou, kuchyňského nádobí, čerstvé zeleniny a ovoce a ke sterilizaci řezných desek a drobných ran.
Testy ukázaly, že oxidovaná voda může být účinně použita k léčbě drobných popálenin, bodnutí hmyzem, řezných ran a podobně. 

Dr. Yoshiaki Matsuo, viceprezident Water Institute of Japan, vyvinul další přístroj schopný produkovat hyperoxidovanou vodu s redoxním potenciálem +1 050 mV nebo více a pH nižší než 2,7 (Kangen®).
Testy ukázaly, že tato hyperoxidovaná voda může rychle zničit MRSA (Methecillin Resistant Staphylococcus Aureus).

I když je hyperoxidovaná voda silným sterilizačním činidlem, nepoškodí pokožku. Ve skutečnosti to může být použito k léčení. Hyperoxidovaná voda se ukázala jako účinná v japonských nemocnicích při léčbě proleženin a operačních ran s komplikovanými infekcemi. 

Ale možná nejvíce vzrušující je budoucí použití hyperoxidované vody v oblasti zemědělství, kde bylo účinně využíváno na rostlinách k ničení hub a jiných chorob rostlin. Hyperoxidovaná voda je netoxická, takže zemědělští pracovníci ji mohou aplikovat bez použití speciálních ochranných prostředků, protože nehrozí nebezpečí poškození kůže nebo dýchacích cest.
Další výhodou použití hyperoxidované vody pro postřikové rostliny je, že nehrozí žádné nebezpečí pro životní prostředí způsobené hromaděním toxických chemikálií v zemi.

Antioxidační voda lepší než antioxidační dieta

Dnes jsme si přečetli mnoho o správných dietních principech a věnovali pozornost tomu, co jíme, abychom zůstali zdraví. 
To je rozumná praxe, ale je překvapující, že mnozí z nás si neuvědomují, že většina toho, co jíme, se skládá z vody. 
Zelenina a ovoce jsou 90% vody; ryby a maso jsou také asi 70% vody. 

Dokonce i zastánci významu vitamínu C ve stravě se musí přiznat, že jeho účinnost, totiž redoxní potenciál tohoto důležitého vitamínu, rychle klesá s věkem a způsobem stravování.
Sacharidy, hlavní konzistence zeleniny a ovoce, mají molekulovou hmotnost 180, zatímco voda má mnohem nižší molekulovou hmotnost 18.

Oxidovaná voda, díky své nízké molekulové hmotnosti a vysokému redukčnímu potenciálu, z něj činí vynikající prostředek pro odstraňování aktivního kyslíku.
Elektrolýza uvnitř jednotky nejenže nabíjí antioxidační vodu elektrony, ale také snižuje velikost shluků molekul antioxidační vody. 

NMR (Nuclear Magnetic Resonance) analýza ukazuje, že voda z vodovodu je tvořena shluky až 13 ti molekul H20.
Elektrolýza vody v jednotce snižuje tyto shluky na 5 až 6 molekul vody na klastr. 

Jak ukazuje graf, signál NMR, který měří šířku klastru po šířce v polovině amplitudy, ukazuje 65 Hz pro sníženou vodu a 133 Hz pro vodu z vodovodu, což ukazuje, že snížené shluky vody jsou přibližně poloviční než velikosti shluků vody z vodovodu.

To je důvod, proč je antioxidační alkalizovaná voda tělem lépe absorbována než neošetřená voda z vodovodu. Antioxidační voda rychle proniká do těla a blokuje oxidaci biologických molekul tím, že daruje velké množství elektronů aktivnímu kyslíku, což biologickým molekulám umožňuje přirozeně nahradit je bez poškození způsobeného oxidací, která může způsobit nemoci. 

SOUHRN A ZÁVĚRY

Zabraňte onemocnění v začátku (proti směru)

Za úvahu stojí například typická vyvážená strava masa a zeleniny. Masný protein je metabolizován na aminy, zatímco dusičnany z hnojiv používaných k pěstování zeleniny se metabolizují na dusitany v trávicím traktu. Tyto aminy a dusitany se spojují do formy nitrosaminu, uznávaného karcinogenu. 

Již jsme diskutovali o tom, že výkaly odoriferů jsou důkazem nadměrného kvašení v zažívacím traktu, takže antioxidační voda provádí velmi důležitou funkci v zažívacím traktu, protože redukuje tuto nadměrnou fermentaci, což dokládají čistší stolice během několika dnů od zahájení stabilního režimu s antioxidační vodou. 

Zabraňte onemocnění v začátku (po směru)

Po směru od trávicího ústrojí, počínaje játry, redukovaná voda rychle vstupuje do jater a dalších orgánů díky své nižší molekulové hmotnosti a jednak velikosti klastrů. Na místech tkáně v celém těle snížená voda s bezpečným, ale účinným redukčním potenciálem snadno daruje své osobní elektrony volně aktivnímu kyslíku a neutralizuje je tak, aby nemohly poškodit molekuly zdravých buněk.
Normální buňky jsou chráněny před elektronovým ostřelováním aktivního kyslíku a ponechány růst, dozrát, fungovat a regenerovat se bez rušení parazitními, kyslíkovými radikály, které mají tendenci krást elektrony z molekul normálních, zdravých biologických molekul. 

Vodní boom

Nyní jsme uprostřed vodního boomu. V Japonsku a dalších zemích spotřebitelé nakupují různé druhy lahvových a konzervovaných vod,
i když voda je jedním z našich nejbohatších životních zdrojů. Výzkumná data ukazují, že minerální vody mají ORP +200 až +300 mV,
což je o něco méně než +300 až +400 mV z vodovodu.
Můžeme říci, že alespoň minerální voda je z hlediska ORP okrajově lepší než voda z vodovodu. 

Ve srovnání s jakoukoliv zpracovanou vodou pro prodej je však ionizovaná voda s redukčním potenciálem -450 až -850 mV nad rámec srovnání díky své schopnosti zachytit aktivní kyslíkové radikály.

Hidemitsu Hayashi, MD ředitel, Water Institute, Tokio, Japonsko

Kontakt

 

Filtry Tomík - Tomáš Brzobohatý
Myslivecká 42 (zde není prodejna)
620 00 Brno
IČO: 74165453
DIČ: CZ7504073995
Registrován v ŽR

Tel.: +420 776 334 582 - stačí prozvonit
Email: brzobohaty@filtrytomik.cz

 

6 + 11 =